Kuře po indicku
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 10 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 6 ks Hřebíček
- 6 ks Pepř černý celý
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1136 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 66 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 266.5 mg
- Draslík 2495.6 mg
- Vláknina 46143.8 mg
- Vitamín A 46143.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a rozporcujeme na menší kousky kuře, trochu posolíme. Na másle v hrnci zpěníme cibuli a česnek.
-
2
Ve stejném hrnci zprudka opečeme kousky kuřete a vyndáme. Nakrájená rajčata necháme v hrnci rozvařit.
-
3
Do omáčky přidáme strouhaný muškátový oříšek, skořici, mleté nové koření, kari, pepř a hřebíček.
-
4
Vmícháme smetanu, jeli třeba doředíme vodou.
-
5
Půl hodiny v omáčce dusíme kuře s několika brambory na čtvrtky.