Pikantní čočka s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 203 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 1001.1 mg
- Vláknina 53889 mg
- Vitamín A 53889 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou a opláchnutou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu podle potřeby dolijeme, k čočce přidáme očištěnou mrkev a celer, rozdrcenou kostku masoxu a uvaříme doměkka.
-
2
Slaninu drobně nakrájíme, rozehřejeme a zpěníme na ni jemně nakrájenou cibuli a oloupané, na kolečka nakrájené klobásy. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený celer, zasypeme paprikou, osolíme a osmahneme.
-
3
Čočku rozdělíme na talíře a doplníme připravenou směsí.