Pikantní čočka s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 300 g Čočka jedlá
  • 300 g Celer bulvový
  • 300 g Mrkev kořen
  • 80 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 203 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 1001.1 mg
  • Vláknina 53889 mg
  • Vitamín A 53889 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou a opláchnutou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu podle potřeby dolijeme, k čočce přidáme očištěnou mrkev a celer, rozdrcenou kostku masoxu a uvaříme doměkka.

  • 2

    Slaninu drobně nakrájíme, rozehřejeme a zpěníme na ni jemně nakrájenou cibuli a oloupané, na kolečka nakrájené klobásy. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený celer, zasypeme paprikou, osolíme a osmahneme.

  • 3

    Čočku rozdělíme na talíře a doplníme připravenou směsí.

Komentáře k receptu