Čočkové krokety
Suroviny
- 300 g Čočka jedlá
- 150 g Salám jemný
- 10 g Petržel - nať
- 200 g Tuk
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 71 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 267.7 mg
- Draslík 904.9 mg
- Vláknina 47240.9 mg
- Vitamín A 47240.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou a opláchnutou čočku necháme ve vodě nabobtnat. Potom ji uvaříme doměkka. Ocedíme ji a prolisujeme do mísy.
-
2
Přidáme sůl, pepř, 2 vejce, na sádle osmaženou, jemně nakrájenou cibuli a salám, sekanou petrželku, utřený česnek, pepř a strouhanku. Zpracujeme směs, kterou necháme vychladnout.
-
3
Ze směsi tvoříme krokety, obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a smažíme v horkém tuku dorůžova.