Jemné máslové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 311 mg
  • Draslík 73.4 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo v misce utřeme do pěny a postupně, za stálého míchání k němu přidáme žloutky. Po částech přisypáváme mouku a těsto ředíme mlékem.

  • 2

    Nakonec těsto osolíme a zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Lžící vykrajujeme z těsta noky, vhazujeme je do vroucí vody a vaříme asi 8 minut.

Komentáře k receptu