Gribišská omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Majolka
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Pažitka
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1003 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 701.1 mg
  • Draslík 645.7 mg
  • Vláknina 5180 mg
  • Vitamín A 5180 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvařená natvrdo oloupeme a usekáme na kostičky.

  • 2

    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Pažitku a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Vše smícháme s majolkou zředěnou smetanou.

Komentáře k receptu