Houby zapečené se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 526.4 mg
  • Draslík 447.3 mg
  • Vláknina 4131.3 mg
  • Vitamín A 4131.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, povaříme, vmícháme polovinu strouhaného sýru, sůl, pepř a petrželku.

  • 2

    Na ohnivzdorné misce podusíme na másle houby, dáme na ně rozpůlená vejce uvařená natvrdo, osolíme a zalijeme omáčkou se sýrem. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme.

  • 3

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu