Houbové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 g Houby čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 56 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 277.1 mg
  • Draslík 937.2 mg
  • Vláknina 11036.5 mg
  • Vitamín A 11036.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do cibulového vývaru namočíme žemle.

  • 2

    Houby očistíme, nakrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s kmínem a pepřem. Přidáme vařenou cibuli, vymačkané žemle, 3 vejce a vše promícháme. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku.

  • 3

    Ze směsi tvoříme karbanátky, obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu