Houbové karbanátky
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 600 g Houby čerstvé
- 500 ml Voda pitná
- 56 ml Olej rostlinný
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 40 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 277.1 mg
- Draslík 937.2 mg
- Vláknina 11036.5 mg
- Vitamín A 11036.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do cibulového vývaru namočíme žemle.
-
2
Houby očistíme, nakrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s kmínem a pepřem. Přidáme vařenou cibuli, vymačkané žemle, 3 vejce a vše promícháme. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku.
-
3
Ze směsi tvoříme karbanátky, obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji.