Řecké masové keftedes
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 150 ml Víno červené
- 100 ml Voda pitná
- 150 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 plátek Sýr Eidam cihla 30%
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 38 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 284.8 mg
- Vláknina 3140.8 mg
- Vitamín A 3140.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prolisujeme cibuli do mletého masa, okořeníme a osolíme.
-
2
Přidáme vajíčko, strouhanku a trochu vody.
-
3
Promícháme masovou směs a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce. Osmahneme na oleji zprudka a přendáme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenými rajčaty na kolečka.
-
4
Palici česneku přepůlíme a celou polovinu vložíme do pekáče k masu.
-
5
Přidáme drcená rajčata, trochu vína, citronovou šťávu a dáme péct.
-
6
Před dopečením rozložíme plátkový sýr.