Řecké masové keftedes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 150 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 150 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 30%
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 284.8 mg
  • Vláknina 3140.8 mg
  • Vitamín A 3140.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prolisujeme cibuli do mletého masa, okořeníme a osolíme.

  • 2

    Přidáme vajíčko, strouhanku a trochu vody.

  • 3

    Promícháme masovou směs a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce. Osmahneme na oleji zprudka a přendáme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenými rajčaty na kolečka.

  • 4

    Palici česneku přepůlíme a celou polovinu vložíme do pekáče k masu.

  • 5

    Přidáme drcená rajčata, trochu vína, citronovou šťávu a dáme péct.

  • 6

    Před dopečením rozložíme plátkový sýr.

Komentáře k receptu