Omeleta z rýžových nudlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Nudle rýžové
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 38.1 mg
  • Draslík 124.9 mg
  • Vláknina 3023.3 mg
  • Vitamín A 3023.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě.

  • 2

    Scedíme a přidáme 2 lžíce oleje, aby se nudle neslepily.

  • 3

    Na kostičky nakrájíme cuketu a cibuli, slaninu na proužky a na zbylém oleji osmahneme. Osolíme, opepříme a přidáme k nudlím.

  • 4

    Přidáme nasekanou petrželku, vše promícháme s rozšlehanými vejci. Nudlové těsto nanášíme jako lívance na rozpálenou pánev a z obou stran smažíme na zbylém oleji.

  • 5

    Hotovu omeletu posypeme sýrem.

Komentáře k receptu