Hanácké koláče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 34 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 295.4 mg
- Draslík 285.6 mg
- Vláknina 8549.2 mg
- Vitamín A 8549.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kvásek z vlažného mléka a droždí. Do jiné nádoby nasypeme mouku, cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky a přidáme olej. Pak přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme vykynout.
-
2
Rozdělíme ho na čtyři kusy a každý vyválíme do menší placky.
-
3
Do každé zabalíme čtvrtinu tvarohové náplně a znovu vyválíme tlustý koláč o průměru asi 25 cm.
-
4
Potřeme jej povidly rozmíchanými s rumem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvilku vykynout.
-
5
Dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
-
6
Před dopečením potřeme okraje rozšlehaným vejcem.