Kuře na pivu se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1314 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 74 g
- Sodík 1077 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 258 mg
- Draslík 1891 mg
- Vláknina 7590.8 mg
- Vitamín A 7590.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem.
-
2
V kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete opečeme dohněda. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a svaříme cca na polovinu jeho množství. Poté kuře zalijeme do poloviny vývarem, zakryjeme a asi 30min podusíme. Přilijeme smetanu a povaříme ještě cca 1min.
-
3
Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, rozpálíme máslo a žampiony zakápneme citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem a orestujeme.
-
4
Kousky kuřete přemístíme do mísy. K žampionum přecedíme omáčku z kuřete. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme kuře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.