Humrové ravioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 356.8 mg
- Draslík 375.5 mg
- Vláknina 2514.8 mg
- Vitamín A 2514.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pórek. Přidáme nakrájené maso lososa, maso z humra a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem a vychladíme.
-
2
Mezitím vypracujeme těsto z mouky, oleje a žloutků a necháme odležet.
-
3
Poté vyválíme těsto na tenké pláty. Na půlku plátu tvořítkem naznačíme tvary raviol. Do středu každého kolečka naneseme náplň, okraje potřeme žloutkem a překryjeme druhým plátem těsta. Okolo náplně těsto k sobě přitiskneme a tvořítkem vykrojíme ravioly.
-
4
V osolené vodě uvaříme krátce cca 1-2min, vyjemem a podáváme.