Polévka z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Vegeta
  • 1.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 192.8 mg
  • Vláknina 5832.5 mg
  • Vitamín A 5832.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme nakrájenou cibuli a ovesné vločky.

  • 2

    Zalijeme vodou, přidáme nakrájenou zeleninu, bujon, osolíme a doměkka povaříme.

  • 3

    Dochutíme vegetou a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu