Polévka bramborová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 7 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 516 mg
- Vláknina 6039.8 mg
- Vitamín A 6039.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky nakrájíme brambory a dáme do hrnce. Zalijeme 1,5l vody a uvaříme.
-
2
Přecedíme a vodu z brambor přelijeme do jiného hrnce.
-
3
Dáme do ní zeleninový bujon a necháme rozpustit.
-
4
Promačkáme brambory, přidáme mléko, máslo a uděláme kaši. Vmícháme do vývaru s bujonem a přivedeme k varu.
-
5
Osolíme, opepříme a vmícháme vejce.
-
6
Povaříme a podáváme.