Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Hroznové víno
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 0.75 hrnek Cukr krupice
  • 1.5 hrnek Mouka polohrubá
  • 0.5 hrnek Mouka kukuřičná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 215.4 mg
  • Vláknina 2633.3 mg
  • Vitamín A 2633.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hroznové víno opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Do mísy dáme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru.

  • 3

    Vymícháme dohladka.

  • 4

    Přidáváme mouku, mléko, rum a prášek do pečiva.

  • 5

    Těsto vlijeme na vymazaný plech a poklademe kuličkami hroznů, větší kuličky rozpůlíme.

  • 6

    Pečeme při 180 stupních půl hodiny.

  • 7

    Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu