Studená rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 3 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 418.1 mg
- Vláknina 9607 mg
- Vitamín A 9607 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme hřebíček, celý pepř, namočený Solamyl a vaříme tak, aby se rajčata nerozvařila. Nakonec prolisujeme sítem a osladíme.
-
2
Podáváme se salátovými okurkami, s tvrdým sýrem a černým chlebem nakrájeným na kostičky.