Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 100 g Kuskus
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 2 ks Hrušky
  • 1 hrst Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 516.5 mg
  • Vláknina 14527 mg
  • Vitamín A 14527 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasypeme do mísy kuskus, zalijeme 150ml vroucí vody, přidáme olivový olej a necháme nabobtnat 10 minut pod přiklopeným talířem.

  • 2

    Omyjeme jablka a hrušky, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Omyjeme víno a nakrájíme.

  • 4

    Rozmícháme s medem, citronovou šťávu a přidáme dvě lžíce vody. Zálivkou zalijeme ovoce, přidáme ke kuskusu a posypeme rozinkami a oříšky.

  • 5

    Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu