Mořský vlk s limetovým glazé a zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Pórek
  • 50 g Olej rostlinný
  • 600 g Mořský vlk
  • 1 kávová lžička Sirup zázvorový
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 673.8 mg
  • Vláknina 5625.8 mg
  • Vitamín A 5625.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme glazé. Smícháme limetovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku, ochutíme solí a pepřem a odložíme stranou.

  • 2

    Poté nakrájíme najemnno česnek a mrkev a na pánvi s trochou rozpáleného oleje orestujeme. Vyjmeme, do pánve vložíme na půlkolečka nakrájený pórek a rovněž orestujeme. Vyjmeme, vložíme na plátky nakrájenou cuketu a orestujeme.

  • 3

    Rozehřejeme máslo, filety osolíme, opepříme a opečeme, nejprve kůží dolů.

  • 4

    Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.

  • 5

    Připravené glazé prohřejeme.

  • 6

    Na talíře rozdělíme orestovanou zeleninu, přidáme rajčata, navrch položíme rybu, přelijeme glazé a podáváme.

Komentáře k receptu