Mořský vlk s limetovým glazé a zeleninou
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 250 g Pórek
- 50 g Olej rostlinný
- 600 g Mořský vlk
- 1 kávová lžička Sirup zázvorový
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 673.8 mg
- Vláknina 5625.8 mg
- Vitamín A 5625.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme glazé. Smícháme limetovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku, ochutíme solí a pepřem a odložíme stranou.
-
2
Poté nakrájíme najemnno česnek a mrkev a na pánvi s trochou rozpáleného oleje orestujeme. Vyjmeme, do pánve vložíme na půlkolečka nakrájený pórek a rovněž orestujeme. Vyjmeme, vložíme na plátky nakrájenou cuketu a orestujeme.
-
3
Rozehřejeme máslo, filety osolíme, opepříme a opečeme, nejprve kůží dolů.
-
4
Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.
-
5
Připravené glazé prohřejeme.
-
6
Na talíře rozdělíme orestovanou zeleninu, přidáme rajčata, navrch položíme rybu, přelijeme glazé a podáváme.