Valašská kyselice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 400 g Vepřová uzená žebra
  • 500 g Zelí bílé kysané
  • 3 ks Brambory
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1530 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 261 mg
  • Draslík 671.5 mg
  • Vláknina 10323.8 mg
  • Vitamín A 10323.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1l vody zalijeme žebra, přidáme bobkový list, nové koření a 20 minut vaříme.

  • 2

    Dáme do hrnce zelí, přidáme kmín, 200ml vody a dáme na 15 minut vařit.

  • 3

    Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.

  • 4

    Obereme maso z žeber a nakrájíme a přidáme s vývarem a bramborami k zelí.

  • 5

    Rozmícháme mouku ve smetaně, vlijeme do polévky a povaříme.

  • 6

    Nakrájíme do polévky předem uvařená vejce.

Komentáře k receptu