Salát z ředkviček

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Ředkvička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 63.2 mg
  • Draslík 48.7 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Vložíme je do mísy, zalijeme nálevem, přidáme nadrobno nakrájené vejce a promícháme.

  • 4

    Nálev: 4 lžíce vody, 2 lžíce vinného octa nebo citronové šťávy, 2 lžíce oleje, sůl, cukr.

Komentáře k receptu