Linguine s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 240 g Bazalka
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 125 ml Olej olivový
  • 375 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 201.9 mg
  • Vláknina 3481.2 mg
  • Vitamín A 3481.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím otrháme lístky bazalky a společně s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, opraženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem, šťávou vylisovanou z citronu, medem a olejem rozmixujeme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu smetanu a vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Snížíme teplotu a omáčku zvolna 15-20min provaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a drceným pepřem.

  • 4

    Poté přidáme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu