Telecí pečeně se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 153.7 mg
  • Draslík 661.8 mg
  • Vláknina 14.5 mg
  • Vitamín A 14.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něj vložíme, přidáme zbytek rozkrájené slaniny. Necháme péct.

  • 2

    Jakmile je maso poloměkké, přilijeme k němu víno. Z mouky a másla si mezitím uděláme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, řádně rozšleháme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Šťávu z pečeně zakapeme citrónovou šťávou.

  • 4

    Hotové maso nakrájíme a rozložíme na mísu, omáčku ze smetany klademe na maso po lžičkách a šťávou z pečeně maso jemně zakapeme. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 5

    Jako příloha je vhodná vařená i dušená zelenina, saláty, brambory posypané nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu