Králičí kousky na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 350 g Králičí maso
  • 130 g Lilek
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 625.9 mg
  • Vláknina 5924.3 mg
  • Vitamín A 5924.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěné králičí filety nakrájíme podélně na kolečka a zlehka naklepeme. Vložíme do mísy a promícháme s bylinkami nasekanými najemno a 3 lžícemi oleje. (část rozmarýnu si odložíme). Zakryjeme fólií a necháme v lednici alespoň hodinu marinovat.

  • 2

    Rajče spaříme horkou vodou, oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Lilek nakrájíme na kostičky, nasypeme do větší pánve, přidáme olivový olej, neoloupaný stroužek česneku a snítku rozmarýnu a cca 3min opékáme. Potom ochutíme solí, přidáme lžíci oleje, marinované maso a zprudka asi 2min orestujeme. Vmícháme rajče, podlijeme vínem a odstavíme.

  • 4

    Maso podáváme posypané pepřem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu