Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 480 g Tuňák obecný
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 45.6 mg
  • Draslík 604.8 mg
  • Vláknina 12800 mg
  • Vitamín A 12800 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou citronu vylisujeme šťávu, z jednoho nakrájíme kůru nadrobno.

  • 2

    Tuňáka nakrájíme na větší kostky a smícháme s citronovou šťávou i kůrou ze 3 citronů. Ochutíme solí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.

  • 3

    Mezitím nakrájíme našikmo fazolové lusky a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, ochutíme polovinou oleje a šťávou vylisovanou ze zbylého citronu.

  • 4

    Mandlové lupínky krátce orestujeme na teflonové pánvi.

  • 5

    Tuňáka vyjmeme z marinády, ochutíme zbylým olejem, podáváme na fazolových luscích. Posypeme mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu