Jednoduchá letní nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 4 dkg Máslo čerstvé
  • 15 dkg Strouhanka
  • 60 dkg Vepřová uzená plec
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1356 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 238.8 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 1686.4 mg
  • Vitamín A 1686.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozmícháme v mléce, přidáme uvařené maso, sůl, petrželku, pepř a nové koření. Přidáme strouhanku, aby směs byla hustá.

  • 2

    Nádivku pečeme v máslem vymazaném pekáči asi 30 minut.

  • 3

    Můžeme podávat jak teplou, tak studenou.

Komentáře k receptu