Lanýžová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Lanýž
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno portské
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 86.8 mg
  • Vláknina 239.8 mg
  • Vitamín A 239.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na 2 lžících rozehřátého másla.

  • 2

    Poté přilijeme obě vína a masový vývar a povaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zašleháme zbylé máslo.

  • 3

    Omáčka je vhodná k masům, zejména k perličce.

Komentáře k receptu