Čufty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 298.7 mg
  • Draslík 73.3 mg
  • Vláknina 880.1 mg
  • Vitamín A 880.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, dobře propereme, necháme řádně okapat a poté ji spolu s masem umeleme. Přidáme vejce, sůl, okořeníme, řádně rozmícháme a vytvoříme z ní kuličky ve velikosti vlašských ořechů a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme lžíci sádla a kuličky opečeme. Poté zalijeme vodou do výšky čufet, tedy aby byly pouze zakryté.

  • 2

    Mezitím si z druhé lžíce sádla uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji šťávou z čufet a necháme 10 minut provařit.

  • 3

    Čufty vyskládáme do nahřáté mísy, omáčku zalijeme větší částí kyselé smetany krátce povaříme.

  • 4

    Na závěr do omáčky přilijeme žloutky rozkvedlané ve zbytku smetany a již nevaříme, neboť by se nám žloutky srazily.

Komentáře k receptu