Houbovec bramborový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • 0.75 kg Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 203.4 mg
  • Draslík 1912.3 mg
  • Vláknina 27789.8 mg
  • Vitamín A 27789.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Napůl uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle podusíme na plátky nakrájené houby, osolíme a opepříme.

  • 2

    Pekáč vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky brambor, hub a takto střídavě až do naplnění.

  • 3

    Horní vrstvu brambor zalijeme rozšlehanými žloutky v mléce.

  • 4

    Pečeme v troubě dozlatova.

Komentáře k receptu