Koláč s jahodami a krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Jahody zahradní
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 140 g Mascarpone
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 136.9 mg
  • Vláknina 4977 mg
  • Vitamín A 4977 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220C.

  • 2

    Koláčovou formu vymažeme máslem.

  • 3

    Máslo nahrubo nastrouháme do mísy a dáme na pár minut do mrazničky. Poté ho špachtlí smícháme s moukou, kypřicím práškem a 50g cukru. Přidáme mléko, citronovou šťávu a rychle vypracujeme těsto tak, aby v něm zůstaly hrudky másla. Rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím formu. Potřeme vejcem a pečeme cca 20min dozlatova. Vyklopíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Jahody rozpůlíme, v míse promícháme s trochou cukru a marmeládou. Vedle utřeme mascarpone se zbytkem cukru a vanilkovým extraktem. Krém naneseme na korpus, navrch naskládáme jahody, poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu