Vinné koláčky s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 500 g Mascarpone
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 hrst Hroznové víno
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 231.5 mg
  • Draslík 116.1 mg
  • Vláknina 3763 mg
  • Vitamín A 3763 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme, vykrojíme cca čtyři čtverce, okraje zahneme tak, aby vznikly pevněší boky. Na pečicím papíru necháme cca 15min vychladit v lednici.

  • 3

    Mezitím rozmícháme žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky hroznového vína dáme do mísy, posypeme krupicovým cukrem, přidáme sůl a promícháme.

  • 4

    Víno narovnáme na těsto, posypeme cukrem, okraje potřeme směsí žloutku a mascarpone a pečeme cca 30min dozlatova.

  • 5

    Koláčky necháme vychladnout a podáváme se zbytkem mascarpone, smíchaným s vanilkovým cukrem a šťávou z citronu.

Komentáře k receptu