Koláč vlámských horníků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 10 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 278.3 mg
  • Vláknina 4023.5 mg
  • Vitamín A 4023.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, přírodní cukr, olej, mléko a kypřící prášek smícháme, přidáme vejce a promícháme.

  • 2

    Přidáme jablka oloupaná a nakrájená na kostičky.

  • 3

    Do vymazané kulaté formy nalijeme těsto.

  • 4

    Pečeme při 180 stupních 20 minut.

  • 5

    Před koncem poklademe kousky másla, pocukujeme přírodním cukrem, zakápneme mlékem a dopečeme.

Komentáře k receptu