Vejce v košilce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Listové těsto
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 338.7 mg
  • Draslík 353.7 mg
  • Vláknina 2599.4 mg
  • Vitamín A 2599.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si 4 zapékací mističky.

  • 2

    Rozválíme listové těsto na tenké placky. Rozřízneme na 4 stejné čtverce a vložíme do vymazaných a vysypaných misek.

  • 3

    Nastrouháme tvrdý sýr s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Promícháme.

  • 4

    Omytá rajčata nakrájíme na kousky.

  • 5

    Formičky s těstem po stranách obložíme plátky anglické slaniny.

  • 6

    Poté je naplníme střídavě směsí sýrové, rajčaty a navrch rozklepneme syrové vejce. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.

  • 7

    Podáváme v miskách, ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu