Roštěnky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kedlubna
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 42.1 mg
  • Draslík 722.1 mg
  • Vláknina 8746.8 mg
  • Vitamín A 8746.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky jemně naklepeme, kraje nakrojíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Poté roštěnky vyndáme na talíř. V témže tuku osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Na osmaženou cibuli dáme roštěnky, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme zeleninu pokrájenou na silnější nudličky, podusíme cca 10 minut, přidáme oloupaná na dílky rozkrájená rajčata a necháme krátce přejít varem.

  • 2

    Na závěr přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce ještě povaříme.

Komentáře k receptu