Koláč cibulák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 21 g Droždí
  • 200 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Slanina vepřová
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 8 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 956 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 143.7 mg
  • Draslík 480 mg
  • Vláknina 8081 mg
  • Vitamín A 8081 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme mouku, cukr a sůl.

  • 2

    Zpracujeme těsto a necháme ho vykynout.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Smetanu spojíme s vejcem a bílkem.

  • 4

    Koláčovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

  • 5

    Urovnáme vykynulé těsto, posypeme orestovanou cibulí, nastrouhaným sýrem, slaninou na kostičky a tymiánem. Zalijeme smetanou, necháme 15 minut odpočinout a pečeme na 180°C asi 30 minut.

Komentáře k receptu