Sváteční polévka s bílým vínem
Suroviny
- 100 g Krabí tyčinky
- 250 g Kapr obecný
- 800 ml Vývar rybí
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Hrášek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Vegeta
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 106 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 715.2 mg
- Vláknina 6303.1 mg
- Vitamín A 6303.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a nastrouháme zeleninu.
-
2
Rozpustíme v kastrolku máslo a osmahneme zeleninu.
-
3
Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.
-
4
Promícháme, povaříme, přidáme kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a 15 minut vaříme.
-
5
Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a už jen prohřejeme.
-
6
Ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým květem a podáváme.