Opečená vánočka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 plátek Vánočka máslová
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 263 mg
  • Draslík 54.4 mg
  • Vláknina 20 mg
  • Vitamín A 20 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu, vejce, rum, cukr a vanilkový cukr důkladně prošleháme. Ve směsi z obou stran obalíme plátky vánočky a opečeme na

  • 2

    rozpáleném másle.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu