Krémové rizoto

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 hrnek Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 111.3 mg
  • Draslík 436.3 mg
  • Vláknina 5731.4 mg
  • Vitamín A 5731.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vývaru uvaříme rýži.

  • 2

    Nakrájíme žampiony a rajčata a spolu s cuketou osmahneme na másle.

  • 3

    Poprášíme směs hladkou moukou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvařenou rýži přidáme na směs a se zeleninou promícháme. Přilijeme smetanu a povaříme krátce, aby se chutě spojily. Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu