Bramboráčky se zelím
Suroviny
- 150 g Zelí kysané
- 150 g Vepřová uzená plec
- 250 ml Zakysaná smetana
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 5 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 kg Brambory
- 1 hrnek Olej stolní
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1309 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 121 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 236.2 mg
- Draslík 1261 mg
- Vláknina 14265.9 mg
- Vitamín A 14265.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme omyté a oloupané brambory, nastrouháme je a přelijeme vroucím mlékem.
-
2
Přidáme vymačkané kysané zelí, nakrájené uzené maso na kostičky a všechny ostatní přísady.
-
3
Promícháme a pečeme na rozpáleném tuku dočervena.
-
4
Poté podáváme.