Tagliatelle s chobotničkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 425 g Protlak rajčatový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Chobotnice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 949.6 mg
  • Vláknina 7473 mg
  • Vitamín A 7473 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím ostrým nožem vykucháme chobotničky, odstraníme váček s barvivem, odřízneme ústní část, přísavky a špičky chapadel. Očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.

  • 3

    Nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, víno, chilli omáčku, nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min provaříme. Poté vložíme chobotničky a vaříme ještě cca 5-10min až změknou.

  • 5

    Tagliatelle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu