Fridátové nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 15 dkg Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 414 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 111 mg
  • Vitamín A 111 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko, trochu soli a tolik mouky, aby těsto, které rozmícháme, bylo řidší než je třeba na kapání.

  • 2

    Rozpálenou pánev potřeme slaninou a nalijeme těsto, aby nám vznikla silnější placka. Necháme ji opéct po obou stranách. To opakujeme dokud nespotřebujeme veškeré těsto.

  • 3

    Placky nakrájíme na silnější nudle a necháme je v rozpáleném omastku osmažit.

  • 4

    Při podávání hnědého hovězího vývaru nasypeme do každé porce trochu nudlí.

Komentáře k receptu