Kuřecí játra s těstovinami penne

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Játra kuřecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 125 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 318.2 mg
  • Draslík 294 mg
  • Vláknina 1550.3 mg
  • Vitamín A 1550.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 3

    Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu