Krém žloutkový k plnění

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Želatina bílá plátky
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1298 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 142 g
  • Cholesterol 1505.8 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 96 mg
  • Vitamín A 96 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko s moukou za stálého kvedlání povaříme a necháme částečně vychladnout. Přimícháme 4 žloutky, cukr a znovu zahříváme do zhoustnutí.

  • 2

    Želatinu zalijeme 4 lžícemi studené vody a po nabobtnání ji přimícháme do krému. Mícháme mimo plotnu, až se želatina rozpustí.

  • 3

    Hotový krém můžeme smíchat s trochou šlehačky nebo sněhu z bílků, aby byl lehčí.

Komentáře k receptu