Studená borůvková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Borůvky
  • 30 g Solamyl
  • 300 ml Voda pitná
  • 700 ml Víno červené
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Likér borůvkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 307.1 mg
  • Vláknina 5350 mg
  • Vitamín A 5350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu se třemi plátky citronu přivedeme k varu.

  • 2

    Stranou si rozmícháme škrobovou moučku ve 2 lžících vody, vmícháme do citronové vody, znovu necháme projít varem a odstraníme plátky citronu.

  • 3

    Poté vmícháme červené víno, omyté, okapané borůvky a cukr. Prohřejeme, ale již nevaříme.

  • 4

    Na závěr přidáme borůvkový likér podle chuti, polévku necháme vychladit a podáváme studenou.

Komentáře k receptu