Zelí dušené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 18.9 mg
  • Vláknina 133.3 mg
  • Vitamín A 133.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, dáme je na rozehřáté máslo, osolíme a mírně podlijeme. Dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Potom přilijeme smetanu a dodusíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a odstavíme z ohně.

  • 3

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu