Omáčka povidlová I

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 61 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 103.8 mg
  • Vitamín A 103.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a necháme povařit.

  • 2

    Poté přidáme skořici a citrónovou kůru a necháme vařit cca 10 min.

  • 3

    Na závěr přidáme do omáčky povidla a povaříme ještě cca 5 minut.

  • 4

    Před servírováním dochutíme omáčku lžící rumu.

  • 5

    Omáčku podáváme k vařeným i pečeným moučníkům.

Komentáře k receptu