Špagety Neapol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 125 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 648.3 mg
  • Vláknina 14555.2 mg
  • Vitamín A 14555.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev a celer nakrájíme najemno, nasypeme do rozpáleného oleje a pod pokličkou, za občasného míchání, při nízké teplotě asi 10min podusíme.

  • 2

    Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, cukr a půl hrnku vody. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou asi 45min povaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Mezitím špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 4

    Omáčkou přelijeme špagety, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu