Špagety Neapol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 92 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 648.3 mg
- Vláknina 14555.2 mg
- Vitamín A 14555.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme najemno, nasypeme do rozpáleného oleje a pod pokličkou, za občasného míchání, při nízké teplotě asi 10min podusíme.
-
2
Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, cukr a půl hrnku vody. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou asi 45min povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Mezitím špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
4
Omáčkou přelijeme špagety, promícháme a podáváme.