Pohankové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Pohanka
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 2 hrst Houby černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 239 mg
  • Vláknina 9505.3 mg
  • Vitamín A 9505.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme přes noc pohanku a druhý den ji ve stejné vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Nakrájíme čerstvé houby a osmahneme na cibuli.

  • 3

    Přidáme je k uvařené pohance, osolíme a opepříme, smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, majoránkou a moukou.

  • 4

    Děláme placky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji.

Komentáře k receptu