Posvícenská nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 13 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 432.5 mg
- Draslík 155.6 mg
- Vláknina 6031 mg
- Vitamín A 6031 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přilijeme mléko a necháme chvíli nasáknout.
-
2
Přidáme pět žloutků, dvě celá vejce, tymián, petrželku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme.
-
3
Z pěti bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi.
-
4
Přendáme do formy na biskupský chlebíček, vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou, pečeme 30-40 minut dozlatova.