Ořechový koláč s broskvemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 800 g Kompot broskvový
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Džem broskvový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 194.7 mg
  • Vláknina 5168 mg
  • Vitamín A 5168 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Šlehačem ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, mleté ořechy, mouku a citronovou kůru. Směs vlijeme na korpus, uhladíme a poklademe oloupanými broskvemi. Pečeme asi 40min, až náplň lehce zezlátne.

  • 4

    Hotový koláč potřeme ohřátým broskvovým džemem. Podáme teplý nebo vychlazený v lednici. Můžeme servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu