Rizoto s čerstvými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1.5 hrnek Rýže loupaná
  • 0.5 hrnek Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1131 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 48.6 mg
  • Draslík 819.6 mg
  • Vláknina 13892.2 mg
  • Vitamín A 13892.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme víno a stále mícháme, dokud se víno částečně nevsákne a neodpaří. Poté postupně zaléváme vývarem, nakonec přidáme houby. Až se vývar vsákne, odstavíme, vmícháme zbytek másla a nastrouhaný sýr.

  • 3

    Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky pažitky a podáváme.

Komentáře k receptu